1 min

Proximus Group neemt voor 721 miljoen euro CPaaS-aanbieder Route Mobile uit India over. Hiermee wil de Belgische telecomaanbieder zijn aanbod aan CPaaS- en digitale identiteitsdiensten uitbreiden.

Volgens de Proximus Group maakt de nu aangekondigde overname het mogelijk de schaalgrootte van zijn bestaande CPaaS- en digitale identiteitsdiensten (DI) verder uit te breiden. De Belgische telecom- en internetaanbieder heeft hiervoor al bijvoorbeeld het Amerikaanse Telesign overgenomen.

CPaaS-wereldspeler

De overname moet er onder meer voor zorgen dat de Proximus Group één van de wereldleiders wordt op het gebied van CPaaS- en DI-diensten. Op het terrein van CPaaS zou het gezamenlijke bedrijf al de nummer drie in de wereld worden. De toevoeging van Route Mobile aan de activiteiten van Telesign zou voor deze gebieden een jaarlijkse gecombineerde omzet van 90 miljoen euro opleveren.

Meer specifiek ziet de Belgische telecom- en internetaanbieder voor CPaaS vooral veel heil in de toevoeging van de omnichannel-mogelijkheden die Route Mobile kan bieden. Voor het DI-segment verwacht de Proximus Group veel van de zogenoemde ‘Trusense’-mogelijkheden die de Indiase aanbieder hiervoor kan leveren.

Internationale uitbreiding

Proximus Group ziet met de overname ook mogelijkheden zijn CPaaS- en DI-activiteiten nog internationaler uit te breiden. Route Mobile is vooral actief op het Indische subcontinent, in Afrika, in Azië, de Pacific en in Latijns-Amerika. Dit vormt een mooie aanvulling op de Telesign-activiteiten in Noord-Amerika en in Europa.

De overname moet eind dit jaar zijn beslag krijgen.

Tip: Storing Proximus zette helft van de klanten zonder bereik