1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eigenaar Softbank wil bij de beursgang van Arm 43 euro tot 47 euro (47 dollar tot 51 dollar) per aandeel gaan. Het moet Arm de titel waardevolste debuutnotering sinds Rivian Automotive in 2021 opleveren.

De prijs van 47 dollar tot 51 dollar werd niet eerder gecommuniceerd, maar zal volgens bronnen van Reuters het streven zijn. Dit zou in een waardering van Arm van 50 miljard dollar tot 54 miljard dollar resulteren en tussen de 5 miljard dollar en 5,4 miljard dollar opbrengsten betekenen.

Ondanks de mooie cijfers, lijkt de totale waarde van Arm lager uit te komen dan de eerder door Softbank gewenste 64 miljard dollar. Een mogelijke oorzaak is de verminderde vraag naar Arm-processors. De vraag zou vooral afnemen vanwege minder vraag naar smartphone-processors.

Investeringen van andere producenten

Volgens Reuters kan Softbank de komende week nog de prijs van het aandeel en de te verwachten opbrengst naar boven bijstellen. Er zou veel vraag zijn naar het aandeel door investeerders, vooral door andere chipfabrikanten. Dit omdat de technologie van Arm vaak onmisbaar is voor het ontwikkelen van hun eigen chips.

Grote chipproducenten als Intel, AMD, Nvidia, Samsung, Cadence Design Systems en Synopsys hebben al een belang genomen. Ook Apple, voor onder meer zijn eigen M-series van processors, en Alphabet hebben al in aandelen Arm geïnvesteerd.

Lees ook: Het is officieel: Arm vraagt Nasdaq-beursnotering aan