2min

123inkt.nl heeft onlangs het failliete Staples Benelux van de ondergang gered. Met deze overname stapt de specialist in inktcartridges en andere printerbenodigheden nu ook in kantoorartikelen.

Staples Benelux, voortgekomen uit de verzelfstandigde dochteronderneming van het Amerikaanse Staples en het Nederlandse Corporate Express, werd onlangs failliet verklaard. Dit was ondanks de overname die de producent van kantoorartikelen vorig jaar nog deed van onderdelen van de eveneens failliete concurrent Office Centre.

Staples Nederland heeft distributiecentra in Almere en Brussel. Vandaaruit leverde het bedrijf meer dan 20.000 artikelen.

Tegenvallende marktomstandigheden

De markt voor kantoorartikelen heeft zeer te lijden gehad van de pandemie, met name omdat thuiswerken de norm werd. Na de pandemie werden, ondanks dat veel medewerkers weer terug naar kantoor gingen, toch minder kantoorartikelen besteld. Hybride werken heeft zijn intrede gedaan en is voortaan niet meer weg te denken. Deze voor Staples tegenvallende marktomstandigheden bezegelden daarom onlangs het lot van het bedrijf.

Uitbreiding activiteiten 123inkt.nl

De stap van 123inkt.nl is opmerkelijk, maar past naar eigen zeggen binnen de groeistrategie die de e-commerce-aanbieder heeft voor zijn dienstverlening.

“Staples is als totaalleverancier op het gebied van kantoorbenodigdheden, facilitaire producten en meubilair voor zakelijke klanten een waardevolle aanvulling op onze organisatie en zal zeker gaan bijdragen aan onze verdere groei en ontwikkeling. De komende maanden gebruiken we om Staples goed te laten landen in onze organisatie”, zegt eigenaar en oprichter Gerben Kreuning in een persbericht.

De werkzaamheden van Staples Benelux zijn per direct weer opgestart.

Lees ook: Review: HP Color LaserJet Pro MFP 4302fdw – nieuwe toner geeft nieuw elan