1 min

Onlangs is de WiFi Alliance officieel begonnen met het certificeren van diverse producten voor de nieuwe WiFi 7-standaard. De beschikbaarheid van WiFi 7 is daarmee weer een stap dichterbij gekomen.

Met de officiële certificatie die de WiFi Alliance nu uitgeeft, kunnen fabrikanten aangeven dat hun apparaten gegarandeerd onderling interoperabel zijn met WiFi 7. Ook gaan deze certificaties garanderen dat er voor de WiFi 7-standaard een groot en robuust ecosysteem kan ontstaan.

Opvolger WiFi 6/6E

WiFi 7 is de opvolger van de WiFi 6/6E-standaarden en moet onder meer snelheid, een hogere throughput, veel minder latency en een grotere betrouwbaarheid voor kritisch dataverkeer met zich meebrengen. De standaard is de eerste die geschikt is voor 6 GHz-frequenties. De vorige standaarden waren nog alleen beschikbaar tussen de 5 GHz- en 2,4 GHz-frequenties.

Geavanceerde prestaties voor de volgende generatie nfp.

Nieuwe use cases

De WiFi Alliance ziet voor WiFi 7 ook een groot aantal nieuwe use cases. Voorbeelden daarvan zijn multi-user spatial computing, diepgaande 3D-trainingen, gaming, hybride werken, industriële IoT-omgevingen en toepassingen voor de automotive-sector.

Inmiddels zijn er al WiFi 7-devices van onder andere Netgear, TP-Link en Eero op de markt, maar deze zijn nog niet officieel gecertificeerd.

Daarnaast zijn in de toekomst alle nieuwe WiFi 7-devices die waarschijnlijk al binnenkort snel op de markt komen, vanzelfsprekend backwards compatible met apparaten die nog onder oudere WiFi-standaarden werken.