Gaat spatial computing nu echt doorbreken?

Gaat spatial computing nu echt doorbreken?

Apple kondigde vorig jaar aan dat het zich gaat mengen in de wereld van AR/VR met de Apple Vision Pro. Inmiddels is bekend dat die begin februari in de VS lanceert. Nu meer bedrijven ‘spatial computing’ omarmen, vragen wij ons af: gaat het nu ook echt doorbreken?

Luister elke week door je te abonneren via: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of andere dienst.

Er zijn al veel initiatieven van virtual reality en augmented reality geweest. Nog niet zo lang geleden blies Mark Zuckerberg hoog van de toren rondom de Metaverse. Zakelijk is het grootste succes waarschijnlijk nog altijd de Microsoft HoloLens, maar dat gaat mogelijk veranderen. Apple kondigde de komst van ‘spatial computing aan’ met de Apple Vision Pro-headset. Weet Apple opnieuw het trucje te herhalen door veelal bestaande technologie te combineren tot een succesvol product, waar andere partijdn de mist in gingen?

Qualcomm heeft spatial computing ook omarmd en presenteerde nieuwe chips voor headsets die zich op VR richten. Google en Samsung lijken hier gehoor aan te gaan geven, terwijl Microsoft al enige tijd wordt gelinkt aan Samsung voor de ontwikkeling van nieuwe spatial computing-initiatieven. Als zoveel grote techbedrijven bezig zijn met bepaalde ontwikkelingen, is het een kwestie van tijd voordat de producten volgen. De vraag is echter: gaan consumenten en bedrijven er ook warm voor lopen en ze aanschaffen? De Apple Vision Pro kost een slordige 3500 dollar, dus het is niet voor iedereen weggelegd. Meer hierover in deze aflevering van Techzine Talks.

Eerdere afleveringen van Techzine Talks:

Techzine Talks seizoen 4

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen van Techzine Talks! Coen en Sander maken sinds medio 2021 de enterprise IT podcast van Nederland en België. De afgelopen twee jaar verscheen er elke week een nieuwe aflevering van Techzine Talks. In 2024 gaan we hiermee door en informeren we luisteraars over de laatste IT-ontwikkelingen, de belangrijkste informatie rondom techevents maar duiden we ook nieuwe IT-trends. Je kan elke week een nieuwe podcast verwachten, het doel is elke maandagmiddag rond de lunch, soms iets later. Met feestdagen soms een dagje later.

Steun ons!

We hopen uiteraard dat je ons als luisteraar steunt! Dat doe je door je te abonneren, afleveringen te delen en ons te beoordelen via Apple iTunes of Spotify. Vijf sterren ontvangen we graag! Ook staan we open voor feedback en je mag ons altijd ideeën sturen voor onderwerpen.

Meedoen?

Ben je een expert in een bepaald IT-vakgebied en wil je graag je kennis delen met onze luisteraars? Of heeft je organisatie de nieuwste en meest innovatieve IT-oplossing in huis? Neem contact op, dan bespreken wat de mogelijkheden zijn. De belangrijkste eis daarbij is dat het informatief moet zijn voor onze luisteraars.