1 min

Cisco en Hitachi Vantara gaan hun samenwerking uitbreiden om bedrijven makkelijker naar hybride cloudomgevingen te laten overstappen. Beide partijen introduceren hiervoor nieuwe IaaS-oplossingen en flexibele consumptiemodellen.

In juni 2023 zijn Cisco en Hitachi Vantara een uitgebreide samenwerking aangegaan om (gezamenlijke) klanten te helpen het beheer van hybride cloudomgevingen makkelijker te maken, vooral als het gaat om de onderliggende geconvergeerde infrastructuur.

Beide partijen kondigen nu aan de samenwerking verder te verstevigen en introduceren daarvoor nieuwe gezamenlijke hybride clouddiensten. Deze diensten richten zich deze keer vooral op grootschalig databeheer.

De diensten krijgen de overkoepelende verzamelnaam Hitachi EverFlex with Cisco Powered Hybrid Cloud en combineren verschillende functionaliteiten. Denk aan automatiseringsoplossingen en voorspellende analytics voor een beter infrastructuurbeheer, kostenbesparingen en meer effectieve operationele werkzaamheden.

Drie onderdelen

Het aanbod bestaat uit drie onderdelen. Hitachi Infrastructure Orchestration as a Service (HIOaaS) wordt gecombineerd met Cisco Insight voor meer observability en biedt ook beheermogelijkheden voor on-premises- en cloudomgevingen. Dit omvat bijvoorbeeld prestatie-analytics, hybride cloud-observability en efficiënte automatisering.

Het managed services operatingmodel Hitachi Managed Services moet als tweede onderdeel van de nieuwe samenwerking de TCO van klanten tussen de 30 procent en 50 procent helpen terug te brengen.

Het derde en laatste onderdeel, het Hitachi EverFlex consumptiemodel van Hitachi Vantara, moet klanten van de oplossingen met Cisco helpen oplossingen voor hybride cloud- en on-premisesomgevingen via een pay-per-usemodel af te nemen.

Tip: Kritiek lek in Cisco UC/CC leidt mogelijk tot RCE-aanval