Dell AI Factory bundelt infrastructuur voor AI-applicaties

Dell AI Factory bundelt infrastructuur voor AI-applicaties

De nieuwe Dell AI Factory omvat devices, servers, storage, data protection en networking om AI-workloads overal te laten functioneren.

Dat heeft de infrastructuurprovider bekendgemaakt tijdens Dell Technologies World. “Datacenters moeten van de grond af aan worden ontworpen om de snelheid en schaal van AI aan te kunnen, terwijl nieuwe AI-pc’s de productiviteit en samenwerking transformeren” aldus COO Jeff Clarke. “Wat nodig is, is een nieuwe IT-infrastructuur en devices die speciaal zijn gebouwd om aan de specifieke eisen van AI te voldoen.”

De Dell AI Factory bevat dan ook de infrastructuur, oplossingen en diensten die AI on-premises, aan de edge en in cloudomgevingen ondersteunen.

PowerScale, PowerSwitch en PowerEdge

Deze locaties moeten profiteren van producten die zijn geüpdatet of geheel nieuw zijn. Ze zijn speciaal ontworpen om AI-toepassingen te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is de PowerScale F910, een all-flash file storage systeem dat volgens Dell’s tests tot 127 procent betere prestaties levert dan de F900. Hierdoor kunnen er sneller inzichten op basis van AI worden gecreëerd. Daarnaast introduceert Dell Project Lightning, een softwarearchitectuur die wordt geïntegreerd in PowerScale om trainingstijden te versnellen voor grootschalige en complexe AI-workflows.

Naast deze storage-upgrades wil de Dell AI Factory bedrijven aantrekken met nieuwe netwerkinnovaties. De PowerSwitch Z9864F-ON maakt gebruik van de Broadcom Tomahawk 5-chipset en zou de netwerkprestaties van AI-applicaties verdubbelen ten opzichte van vorige generaties. Om dit te realiseren, legt de netwerkarchitectuur de nadruk op hoge throughput, lage latency en gemakkelijke schaalbaarheid.

Tot slot is er op netwerkgebied nog de nieuwe PowerEdge XE9680, die Broadcom 400G PCIe Gen 5.0 Ethernet-adapters ondersteunt. De combinatie van PowerEdge-hardware, PowerSwitch Z9864F-ON en 400G PCIe Gen 5.0 Ethernet-adapters belooft betere prestaties, schaalbaarheid en efficiëntie door robuuste ethernet fabrics te bouwen.

Tip: Dell voorziet nieuwe XPS-16 laptop mogelijk van AMD-processor