Atos helpt bedrijven met het verbeteren van de virtuele infrastructuur

Atos helpt bedrijven met het verbeteren van de virtuele infrastructuur

Atos introduceert een reeks van nieuwe consultancydiensten, de Atos Virtual Infrastructure Proficiency (VIP) Advisory-diensten, die bedrijven moeten helpen met het verbeteren van hun virtuele infrastructuur. De diensten helpen de bestaande virtuele infrastructuur onder controle te krijgen en hiervoor een roadmap te ontwikkelen voor de toekomst.

Ondanks de zware tijd die het Franse techconcern op dit moment doormaakt, blijft Atos actief met het aanbieden van zijn vele (consultancy)diensten. De nu geïntroduceerde consultancydiensten moeten klanten helpen meer inzicht te krijgen in hun (bestaande) virtuele infrastructuuromgevingen en deze future-proof te maken.

Meer concreet helpen deze diensten bedrijven met het optimaliseren van de kosten van de virtuele infrastructuuromgevingen en deze veiliger te maken. Daarnaast zorgt de dienst dat bedrijven overstappen naar nieuwe technologie en helpt het bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen die bedrijven zichzelf opleggen.

Door de bestaande virtuele infrastructuuromgevingen te analyseren, zorgen de consultants van Atos er naar eigen zeggen voor dat klanten de mogelijke trajecten voor grootschalige migratie- en modernisatietrajecten van hun IT-omgevingen kunnen identificeren en daarvoor de juiste vendors weten te selecteren.

Inzicht in totale kosten

Binnen de Atos Virtual Infrastructure Proficiency (VIP) Advisory-diensten gaan de consultants hiervoor zeer gedegen te werk. Zij analyseren voor hun adviezen onder meer de IT-infrastructuur, de zakelijke behoeftes en doelstellingen. Denk in dit laatste geval aan beschikbaarheid, CO2-uitstoot en weerbaarheid.

In hun diagnose geven de consultants nieuwe maatwerkoplossingen voor een nieuwe in te richten (virtuele) IT-infrastructuur, plannen voor de implementatie en de uiteindelijke kosten van deze plannen.

Voor de klanten moeten deze adviezen en voorgestelde oplossingen er uiteindelijk voor zorgen dat zij makkelijker en minder complex hun virtuele IT-infrastructuren beheren. Bestaande bronnen kunnen daardoor aan andere zakelijke activiteiten worden toegewezen en zo meer waarde opleveren en een directe impact hebben op kostenoptimalisatie.

Beschikbaar in de Benelux

De Atos Virtual Infrastructure Proficiency (VIP) Advisory diensten zijn op dit moment beschikbaar in Centraal-Europa, de Benelux-regio, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Lees ook: Atos-liveblog: voor 6 juni kiest Atos nieuwe eigenaar