1 min

Spotify is een online muziekdienst waarmee gebruikers legaal online naar muziek kunnen luisteren. Vanaf 18 mei 2010 zal de gratis muziekdienst ook in Nederland gelanceerd worden.

Gebruikers van Spotify kunnen gratis naar muziek luisteren uit de catalogi van de grote platenlabels Sony, EMI, Warner en Universal. Daarnaast zal er ook muziek beschikbaar zijn van veel onafhankelijke labels.

De muziek wordt via het internet gestreamed en dus bestaat er ook de mogelijkheid om Spotify op mobiele telefoons te gebruiken. De muziekdienst is gratis, maar de luisteraar krijgt wel na afloop van liedjes reclame te horen. Betalende abonnees daarentegen zullen hier geen last van hebben en krijgen de muziek in een hogere kwaliteit voorgeschoteld.

Eerder was de dienst al beschikbaar in andere Europese en Scandinavische landen, maar tot nu toe was het door auteursrechtelijke redenen niet mogelijk om de muziekdienst in Nederland te lanceren. Het Zweedse bedrijf liet in januari al weten dat de lancering van de dienst in Nederland een prioriteit was.