1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

HP heeft op maandagmorgen een bod gedaan op 3PAR, nadat vorige week bekend werd dat Dell 3PAR ging overnemen. De raad van bestuur van zowel Dell als 3PAR waren al akkoord met de overname. Deze staat nu weer ter discussie.

HP ziet wel iets in een overname van 3PAR. Daarnaast kan het hiermee voorkomen dat de concurrentie van Dell groter wordt op dataopslag gebied. HP heeft daarom besloten een tegenbod uit te brengen op 3PAR. HP denkt dat de dataopslag specialist prima binnen haar productportfolio van dataopslag past. Dell had een bod gedaan van 18 dollar per aandeel, HP doet daar een flinke schep bovenop en doet een bod van 24 dollar per aandeel te betalen.

Hiermee lijkt de overname van 3PAR door Dell weer op losse schroeven te staan, want hoewel beide bedrijven het als eens waren, het moest allemaal nog wel rond gemaakt worden. De kans is nu groot dat 3PAR in handen komt van HP. Tenzij Dell bereidt is om nog dieper in de buidel te tasten. In elk geval worden de aandeelhouders van 3PAR er niet slechter op als de twee IT reuzen tegen elkaar op blijven bieden.