2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Dell heeft bekend gemaakt het bod van HP te matchen op 3PAR. Dat houdt in dat ook Dell bereidt is om 27 dollar per aandeel te betalen. Dell doet dit binnen 24 uur nadat HP het bod had verhoogd naar 27 dollar.

Zowel Dell als HP willen 3PAR graag overnemen alleen Dell heeft de duidelijke voorkeur bij het bestuur van 3PAR. Daar tegenover staat echter dat HP veel meer geld heeft dan Dell, de vraag is dan ook welke kant het balletje op gaat rollen.

Dell wil graag 3PAR overnemen om zo de concurrentie met HP te kunnen opvoeren op het gebied van dataopslag. Dell deed vorige week een startbod van 18 dollar per aandeel. HP is echter niet van plan om meer concurrentie te krijgen dus wil nu graag zelf 3PAR overnemen om op deze manier haar leidende rol in dataopslag te behouden en meer concurrentie te voorkomen.

Voor beide partijen is er dus veel aan gelegen om 3PAR over te nemen, echter is Dell bereidt het bedrijf zelfstandig in staat te houden en is de kans groter dat alle werknemers mogen blijven, bij HP zal het bedrijf worden opgelost in een van de productlijnen van HP en daarmee vallen altijd gedwongen ontslagen. Hierdoor heeft het bestuur van 3PAR dus een duidelijke voorkeur voor Dell.

Bronnen rondom HP melden echter dat HP in deze strijd mee doet om te winnen, HP zou nog een potje hebben met 15 miljard om overnames te doen, het totaalbedrag voor een overname van 3PAR zou op dit moment 1,8 miljard zijn. Het is dus niet de vraag of HP het bod kan verhogen maar hoever ze willen gaan. Dell zal financieel sneller moeten afhaken dan HP en daarmee kan HP deze strijd dus makkelijk winnen, de vraag is echter hoeveel geld ze dat extra gaat kosten.

De kans is groot dat HP vandaag nog bekend maakt dat ze het bod op 3PAR opnieuw gaan verhogen.