HP verhoogt bod op 3PAR naar 30 dollar per aandeel

Het bieden op dataspecialist 3PAR lijkt niet op te houden, afgelopen week berichtten wel al diverse malen over de overname pogingen van 3PAR door Dell en HP. HP heeft nu het bod op 3PAR verhoogd naar 30 dollar per aandeel, nadat Dell hetzelfde bod van 27 dollar als HP had gedaan op 3PAR.

HP verhoogt bod op 3PAR naar 30 dollar per aandeelHoewel de voorkeur van de directie van 3PAR uit gaat naar een overname door Dell kunnen ze het bod van HP niet negeren. Het bod is 3 dollar hoger dan het laatste bod van Dell. Die 3 dollar is toch een groot verschil, het bod van 27 dollar was goed voor 1,8 miljard dollar. Het bod van 30 dollar is goed voor 2 miljard door. De directie van 3PAR heeft aangegeven aan Dell dat ze de overeengekomen overname voor 1,8 miljard niet kunnen doorzetten met het huidige bod van HP.

Dell heeft dus een paar dagen de tijd om opnieuw het bod gelijk te trekken of te verhogen. Anders zal 3PAR aan de neus van Dell voorbij gaan en worden verkocht aan HP. Beide partijen lijken er alles voor over te hebben om 3PAR in te lijven. Het openingsbod van Dell was slechts 18 dollar z’n 1,2 miljard dollar. Dat is nu inmiddels bijna verdubbeld.

Verschillende bedrijfsanalisten verbazen zich dan ook over het biedingsgedrag van deze giganten. Het bod van Dell van 18 dollar was helemaal niet zo slecht, gekeken naar de waarde van 3PAR en de ontwikkkeling van de laatste jaren. Nu lijkt er meer emotioneel geboden te worden dan bedrijfskritisch. Het bedrag van 30 dollar per aandeel is in het optiek van veel analisten dan ook veel te hoog. Voor de aandeelhouders is het in elk geval geen slechte week, zij worden er niet slechter van.

Als de situatie puur financieel wordt bekeken dan heeft HP veel meer geld dan Dell om 3PAR over te nemen, het is een kwestie hoeveel geld beide bedrijven bereid zijn neer te leggen voor 3PAR. Wie 3PAR uiteindelijk ook overneemt, het is hiermee in staat om de ander flink wat pijn te doen in de slag om de grote dataopslag klanten.