Vorige week meldden we al dat Google een bovenmatige interesse had om Like.com over te nemen. Ze zouden er 100 miljoen dollar voor over hebben. Nu is bekend geworden dat de overname rond is, dit is dan de 18e overname van Google van 2010.

De interesse van Google naar deze visuele zoekmachine is voornamelijk gericht op de functie die producten kan herkennen. Enkele jaren geleden had Google ook al interesse in de website omdat die toen over een hele goede gezichtsherkenning techniek beschikte. Google heeft toen andere keuzes gemaakt, maar nu koopt het Like.com alsnog.

Daarmee kan Google de zoekfunctionaliteit naar producten sterk verbeteren, gezien de techniek van Like.com producten aan elkaar kan verbinden op basis van het uiterlijk.

De bijbehorende website richt zich momenteel vooral op kleding, sieraden, schoenen en interieur. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse beeldherkenningsalchoritmes. De interesse van Google lijkt vooral uit te gaan naar de techniek en niet naar de bijbehorende website, de vraag is dan ook of die uiteindelijk blijft bestaan.