1 min

Google heeft deze maand al 4 overnames gedaan en heeft nu haar oog laten vallen op een zoekmachine en tevens webshop Like.com. Google zou naar verluidt 100 miljoen dollar over hebben voor deze overname.

De website Like.com is een soort webshop en zoekmachine ineen. Je kan zoeken naar producten en aangeven in welke kleur of maat je deze wilt hebben. De website laat je vervolgens de resultaten zien met de bijbehorende prijzen en verwijst dan door naar verschillende webshops waar je het item kan kopen.

Wat Google precies wilt met de website is niet echt duidelijk. Het meest voor hand liggende is dat ze de functie zouden willen toevoegen aan Google images. Google images is echter recent geüpdate en worden de afbeeldingen nu op een andere manier weergegeven, de kans is klein dat Google dit op korte termijn weer om wilt gooien. Daar tegenover staat dat Google al wel enige tijd bezig is met het zogenaamde image swirl zoeken in hun lab omgeving, deze functie is echter nog niet geïmplementeerd maar zou wel prima te combineren zijn met de functies die Like.com biedt.