Google heeft sinds gisteren een vleugje social media aan zijn zoekresultaten toegevoegd. Het is namelijk vanaf nu mogelijk om zoekresultaten te beoordelen met +1. Deze dienst valt te vergelijken met de "Like-button" van Facebook.

Met deze "+1"-knop kunnen gebruikers hun waardering aan een zoekresultaat of bedrijf laten blijken. Daarnaast zal ook zichtbaar zijn wat je vrienden, gegenereerd uit je Google-useraccountvrienden, leuk vinden. Google zal binnenkort de optie introduceren waar websites een +1-button aan hun site kunnen toevoegen om zo meer "Likes" te kunnen werven.

Bij een website of zoekresultaat zal Google het aantal +1-beoordelingen wereldwijd weergeven. In die wereldwijde beoordelingen worden jouw Google-accountvrienden duidelijk weergegeven. Google geeft aan later ook andere Google-diensen en de microblogdienst Twitter aan de +1-dienst te willen gaan koppelen. Google probeert op deze manier zo veel mogelijk pageviews te krijgen en gebruikers zo lang op zijn site te houden. Google weet namelijk ook als geen ander dat meer en meer tijd word doorgebracht op socialmediawebsites als Facebook.

Google introduceert deze toevoeging om zo meer advertenties te winnen en probeert het aandeel van Facebook af te snoepen. Momenteel heeft Facebook 22 procent van de onlineadvertentiecontent in de Verenigde Staten in handen. Google blijft hangen op slechts 13 procent. De dienst wordt de aankomende dagen uitgerold en zal vooralsnog alleen beschikbaar zijn op google.com. Verwacht word dat de dienst later ook op andere domeinextensies wordt geïntroduceerd.