Uit een rapport van Cisco Systems en het Global Business Network van de Monitor Group is gebleken dat in 2025 de internetpopulatie – wereldwijd – vijf miljard gebruikers telt. Dat is goed voor een marktwaarde van drie biljoen dollar. Daarom is het nodig tijd voor voorbereidingen.

Cisco Systems en het Global Business Network hebben een onderzoek gedaan over de evolutie van het internetgebruik over de komende vijftien jaar. Om dit bij te staan moeten bedrijven en overheden binnen vijf jaar maatregelen voortbrengen.

De onderzoekers van het rapport denken dat degenen die opgegroeid zijn in de digitale periode, internet anders zullen gebruiken dan voorafgaande generaties. Daardoor zal onder andere het traditionele toetsenbord verdwijnen. Om de groei te kunnen onderscheppen, moeten de vooruitgang van de technologie en netwerkinfrastructuur uitgebreid worden. Dit is onder meer de verantwoordelijkheid van bedrijven en overheden.

Enrique Rueda-Sabater – directeur bij Cisco en coauteur van het rapport – vindt nu nadenken over de toekomst over vijftien jaar een goede gelegenheid.