1 min

Tags in dit artikel

, ,

Cisco, de leverancier van netwerkapparatuur voor grote bedrijven, voorspelt dat het internetverkeer in 2015 verviervoudigd zal zijn ten opzichte van vandaag. Het bedrijf verwacht dat er tegen die tijd 966 exabytes per jaar aan informatie wereldwijd uitgewisseld zullen worden.

Dat schrijft Cisco in het vijfde jaarlijkse Cisco Visual Networking Index Forecast 2010-2015 dat vandaag is gepresenteerd. Deze gigantische toename is volgens de vicepresident van Cisco, Suraj Shetty, te danken aan vier factoren:

  1. een toenemend aantal netwerkapparaten;
  2. een toenemend aantal internetgebruikers;
  3. hogere snelheid op breedbandinternet;
  4. een toename van het aantal video’s.

Cisco voorspelt dat er in 2015 ongeveer drie miljard internetgebruikers zullen zijn die met elkaar verbonden zijn met vijftien miljard netwerkapparaten. Gezamenlijk zullen we jaarlijks 966 exabytes aan informatie produceren. De grootste toename zal plaatsvinden in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Videocontent zal volgens Cisco in 2015 ruim zestig procent van al het dataverkeer voor zijn rekening nemen. Dat komt overeen met één miljoen minuten aan video per seconde. wat overeenkomt met collectie van 240 miljard dvd’s. Ter verduidelijk: één exabyte is gelijk aan duizend petabytes. Eén petabyte staat gelijk aan duizend terabytes.