1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel zet veel geld op het uitbreiden van hun fabrieken, het bedrijf wil zorgen dat het klaar is voor de productie van 22 nm-chips. Hiervoor zijn ze een update aan het geven aan vier labs in Arizona en Oregon. In Oregon wordt ook een nieuwe fabriek gebouwd. In totaal gaat het tussen de 6 en 8 miljard dollar kosten om de multiple microprocessor-fabrieken te updaten en een nieuwe te bouwen.

De fabrieken die vebouwd worden zijn in Arizona, het gaat hier om Fab 12 en Fab 32. In Oregon betreft het D1C en D1D. Wanneer de fabrieken in Oregon verbouwd zijn wordt er ook een D1X-fabriek gebouwd voor de research- en development-afdeling, deze fabriek staat gepland voor 2013. Intel verwacht dat het 6000 tot 8000 banen gaat opleveren om de fabrieken te updaten en te bouwen en daarnaast nog eens 800 tot 1000 permanente banen voor in de fabrieken.

"Deze aankondiging weerspiegelt de wet van de voortdurende vooruitgang, dit is een vooruitzicht om te investeren in de toekomst van Intel en Amerika", aldus Paul Otellini, President en CEO bij Intel. "De meest directe impact van onze multi-miljard investering zullen de duizenden banen zijn die worden gecreëerd in verband met de bouw van een nieuwe fabriek en het updaten van vier anderen. De hoge lonen, high-tech productie-banen zullen daarna volgen."

Intel denkt de eerste 22 nm-processor eind 2011 van de band te laten rollen.