CEO Paul Ottelini van Intel heeft bekend gemaakt dat zijn bedrijf is begonnen met het werk aan bijzonder kleine productieprocessen, namelijk van 7- en 5nm. Daarnaast zullen verschillende fabrieken van de chipfabrikant in de toekomst worden voorzien van apparaten welke geschikt zijn voor een 14nm procédé.

Dat Intel de nieuwe technologie nu gaat onderzoeken betekent overigens niet dat de volgende generatie Core-processoren al op dergelijke technologieën gebaseerd is. Volgens Ottelini kan het wel tien jaar duren voordat zoiets het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum verlaat.

Volgens Ottelini ligt Intel momenteel goed op schema met het starten van het onderzoek naar 7- en 5nm productieprocessen. Intel past momenteel een 22nm-procédé toe en wil in 2013 overstappen op 14nm. Vanaf 2015 wordt de overstap gemaakt naar achtereenvolgens 10-, 7- en 5nm processen.

Intel heeft plannen om een aantal fabrieken (Fab’s) aan te passen aan nieuwe technologieën. Zo worden Fab 32/12, Fab 28 en D1D/C in respectievelijk Arizona, Israël en Oregon klaargemaakt voor 22nm-technologie, Fab 42, Fab 24 en D1X in respectievelijk Arizona, Ierland en Oregon worden klaargemaakt voor processen van 14nm en kleiner.