2min

K2 Network, het bedrijf dat de eigenaar is van de website GamersFirst, zou de rechten voor de online-shooter All Points Bulletin hebben overgenomen. Volgens de bron zou K2 van plan zijn de game in 2011 opnieuw uit te brengen, de game zal dan gratis te verkrijgen zijn.

Volgens GamesIndustry.biz zal de officiële aankondiging later deze week verschijnen. Een anonieme bron zou de website geïnformeerd hebben over de overname. K2 Network zou 1,7 miljoen euro betaald hebben voor de rechten van de game, en is van plan om in het eerste kwartaal van 2011 de game opnieuw op de markt te brengen. Om de game te kunnen spelen hoef je straks echter niets te betalen, bij de vorige eigenaar van de game kon je de game alleen spelen als je een maandabonnement afsloot.

APB werd op 1 juli in Europa gelanceerd, de game had niet zo heel veel succes. RealTime Worlds, de oorspronkelijke eigenaar van APB, kwam kort na de lancering al in financiële problemen. In augustus moest het bedrijf 60 van de 250 personeelsleden ontslaan, een week nadat het bedrijf een deel van zijn personeelsleden had ontslagen moest de ontwikkelaar al faillissement aanvragen. Kort daarna heeft een curator nog geprobeerd het bedrijf in delen te verkopen, MyWorld een social game die ontwikkeld was door de studio werd al vrij snel verkocht aan een Amerikaans bedrijf. Echter lukte de verkoop van APB minder vlot, daarom werd besloten de game in september offline te halen.