Samsung is een van de grootste producten van geheugenchips en beeldschermen en heeft besloten dit jaar flink te gaan investeren. De fabrikant is van plan om 29,2 miljard euro te gaan investeren in de ontwikkelings- en productiecapaciteit van het bedrijf.

De fabrikant is van plan om dit jaar 43,1 biljoen won(29,2 miljard euro) te investeren in het onderzoek dat nodig is voor nieuwe producten en de ontwikkeling ervan. Dit is zo’n 18 procent meer dan Samsung vorig jaar heeft geïnvesteerd. Ook wil Samsung met dit zelfde budget nieuwe fabrieken laten bouwen zodat de productiesnelheid en totale capaciteit verder wordt vergroot.

Samsung zal tevens 30 biljoen won gaan investeren om bestaande fabrieken uit te breiden. Het gaat hier vooral om fabrieken die televisies, lcd-schermen en andere elektronica wordt geproduceerd. Ruim 12 biljoen won wordt besteed aan onderzoeken en ontwikkelingen. Samsung verwacht met al deze uitbreidingen werkgelegenheid te creëren voor ruim 25.000 nieuwe medewerkers, op dit moment heeft de elektronica fabrikant al 250.000 mensen in dienst.