Eric Schmidt, vooralsnog CEO van Google, wordt na een periode van 10 jaar aan de kant geschoven door het bedrijf. Schmidt wordt op 4 april vervangen door Larry Page, mede-oprichter van de zoekgigant.

Eric Schmidt zal zijn rol als voorzitter bij Google aanhouden. Na de bekendmaking gaf de man aan dat hij zijn best ging doen om zich zoveel mogelijk waardevol te maken voor het bedrijf, waar het maar zou kunnen. Zelf dacht hij bijvoorbeeld aan taken als het sluiten van nieuwe deals met partners, consumenten en bedrijven. Verder wil Schmidt graag een adviserende rol vormen voor de kersverse CEO van Google.

De wijziging in het management van Google is gericht op het vereenvoudigen van de structuur binnen de top van het bedrijf. Met deze wijzigingen zou het tempo van beslissingen in processen tevens bevorderd moeten worden.

Larry Page zal naast de taak als CEO tevens aanblijven als leider in het ontwikkelingsteam. De andere oprichter, Sergey Brin, zal aan strategische projecten en producten blijven werken.