Vandaag is bekend geworden dat Eric Schmidt zijn contract met Google heeft verlengd met nog eens vier jaar. Schmidt krijgt in ruil voor zijn contractverlenging in totaal 106 miljoen dollar. Dezelfde overeenkomst sloot Google al met Schmidt in 2011, toen hij zijn rol als CEO overdroeg aan mede-oprichter Larry Page. Schmidt is tegenwoordig bestuursvoorzitter van Google.

Eric Schmidt is de topman van Google die het bedrijf in een zeer cruciale fase naar succes heeft geleid. Hij werd in 2001 CEO van Google. Hiertoe werd gekozen omdat de oprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page, nog niet voldoende ervaring hadden om het bedrijf te leiden.

Schmidt is uiteindelijk 12 jaar CEO van Google geweest en bracht het bedrijf in 2004 ook naar de beurs. Onder zijn leiding werd Google een echte techgigant met enorm veel verschillende diensten. Schmidt is nu bestuursvoorzitter van Google en laat nog steeds het meeste van zich horen in de media, ook nu Larry Page het stokje van CEO heeft overgenomen. Terugkijkend op zijn 12 jaar als CEO heeft Schmidt verklaard dat zijn grootste fout de onderschatting van sociale media zoals Facebook is geweest.

Schmidt heeft nu besloten nog eens vier jaar bij Google te blijven en ontvangt daarvoor 100 miljoen dollar in de vorm van aandelen. Daarnaast krijgt hij nog een bonus van 6 miljoen dollar omdat Google in 2013 zo goed heeft gepresteerd.