Sinds afgelopen maandag is Larry Page, een van de oprichters van Google, weer de hoogste baas bij het bedrijf. Meteen op zijn tweede dag in deze functie kondigt een van de belangrijkste productverantwoordelijke zijn vertrek aan bij Google. Jonathan Rosenberg vertrekt per 1 juni bij het bedrijf om meer tijd aan zijn gezin te kunnen besteden zo luidt de verklaring.

In de verklaring valt te lezen dat Rosenberg zijn dochter gaat studeren en hij daarvoor meer tijd beschikbaar wil hebben voor zijn gezin. Dat is iets wat moeilijk te combineren is met een topfunctie bij Google.

Voor Page is het echter een teleurstelling om op zijn tweede dag als terugkerende CEO zo’n persoon te verliezen in het bedrijf. Volgens het bedrijf heeft de terugkeer van Page als CEO niets te maken met het vertrek van Rosenberg. Page was eerder CEO van Google in de beginjaren van het bedrijf, toen het bedrijf vervolgens explosief groeide werd de ervaren Eric Schmidt binnen gehaald om de functie van CEO te bekleden. Die deed dat de afgelopen 10 jaar met enorm veel succes en nu is sinds afgelopen maandag Larry Page weer CEO.

Of er nog meer wijzigingen gaan volgen in de directiesamenstelling van Google is even afwachten. Page heeft in elk geval zijn eigen ideeën en manier van werken en wil een nieuwe koers gaan varen.

Productmanagement is een belangrijk aspect in de nieuwe strategie van Page. Page zet een nieuwe strategie in waarin producten veel meer aandacht krijgen. Page zegt Rosenberg verschillende keren gevraagd te hebben de leiding over dat onderdeel te nemen. Rosenberg wil echter meer tijd voor zijn gezin en gaf aan zich niet volledig in te kunnen zetten voor Google. "Gelukkig heeft Rosenberg een geweldig team rond zich gebouwd", stelt Page in een verklaring. Rosenberg blijft na 1 juni wel aan als extern adviseur.

Verder is Rosenberg van plan om samen met de vertrekkende CEO Eric Schmidt een boek te gaan schrijven over de managementcultuur bij Google.