1 min

Oracle heeft de StorageTek T10000C op de markt gebracht. Met een schrijf snelheid van 240 MB/s (uncompressed) zou de StorageTek T1000C 50 tot 70 procent sneller zijn dan zijn concurrenten. Dit zou onder andere komen door de 5 terabyte tapes die Fuji Film speciaal voor Oracle produceert.

Fuji Film maakte voor deze tapes gebruik van buriumferriet. Dit is een speciaal soort magnetisch staal wat er voor zorgt dat er een extreem hoge opslagdichtheid mogelijk is. Via een nanotechnologie procedé worden de magneet-deeltjes zo efficiënt mogelijk verdeelt over de tapes.

Oracle claimt de hoogste performance in huis te hebben, maar biedt tegelijk ook een energiebesparing van bijna 99 procent ten opzichten van systemen die gangbare diskdrives gebruiken. Ook zou de omvang, afhankelijk van het vergelijkingsproduct, drie tot vijf keer zo klein zijn. Mede door een 2:1 compressieverhouding kan de StorageTek één Exabyte aan data kwijt. Één Exabyte staat gelijk aan 1000 Petabytes en 1 Petabyte staat gelijk aan 1000 Terrabytes.

Oracle richt zich met dit opslagsysteem vooral op datacentra die 24/7 online zijn en garandeert veiligheid van alle data met on-board encryptie en WORM technologieën.