1 min

Tags in dit artikel

Na vele moeizame onderhandelingen zijn de deelnemende partijen tot een akkoord gekomen over de ICK-CAO. Vooral de salarisverhoging bleek een kritiek punt in de onderhandelingen. De nieuwe CAO gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2011 in en heeft een looptijd van één jaar.

De vakbondsleden zijn afgelopen woensdag akkoord gegaan met het bereikte akkoord tussen Werkgeversvereniging~ICT en vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie over een nieuwe CAO voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). In de onderhandelingen van deze partijen bleek vooral de salarisverhoging een moeizaampunt waarbij de vakbonden niet verder dan 1,5 procent wilden zakken. Uiteindelijk is dit op 1,25 procent uitgekomen. Volgens de werkgevers zou de nieuwe CAO bij 1,5 procent te duur worden.

De loonsverhoging van 1,25 procent zal echter naar verwachting niet de inflatie van 2011 kunnen compenseren. Naast de salarisverhoging van 1,25 procent zal ook de collectieve prestatiebeloning worden verhoogd naar 1,55 procent, dit was voorheen 1,30 procent. Ook wordt er in de CAO aandacht besteedt aan zaken als Telewerken, Employabillity, onderzoek naar pensioenscan en het verhogen van arbeitparticipatie van WAjongeren.