Anonymous heeft zijn vizier gericht op Sony. De groep eist dat de maker van de PlayStation 3 zijn aanklacht tegen mede-hacker George Hotz laat vallen. Sony geeft hier geen gehoor aan en met die reden was PlayStation Network afgelopen nacht offline na een aanval van Anonymous.

In de "missie" briefing van Anonymous valt te lezen dat zij de rechtszaak een inbreuk vinden op de vrijheid van het internet en de vrijheid van meningsuiting. De groep hackers maakt duidelijk dat zij het belachelijk vinden dat er een gevangenisstraf boven het hoofd van Hotz dreigt omdat hij homebrew applicaties op zijn eigen PlayStation liet draaien. Daarnaast zegt de groep dat Hotz niet akkoord is gegaan met de terms of service van Sony en vinden zij het absurd dat de fabrikant toegang krijgt tot PayPal accounts en ip-adressen. Anonymous liet weten dat Sony nu de volle aandacht van de hackers heeft.

Afgelopen nacht was het PlayStation Network offline en daarnaast waren ook verschillende websites van Sony moeilijk bereikbaar. Sony schreef het offline zijn van PlayStation Network toe aan onderhoud maar gaf geen reden op voor de websites. Sony legde daarin geen enkele link met Anonymous. Volgens Arstechnica zit Anonymous wel degelijk achter het offline halen van de diensten. Als we de "missie" briefing van de groep mogen geloven krijgt dit vast nog wel een vervolg.