1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

De politieke partij VVD wil dat alle aanbieders van digitale televisie dezelfde apparatuur gaan gebruiken. VVD-Kamerlid Afke Schaart pleit voor standaard apparatuur zodat de consument hoge kosten blijven bespaart.

Momenteel gebruiken de aanbieders van digitale televisie nog hun eigen geprefereerde apparatuur maar Schaart hoopt hier snel verandering in te kunnen brengen. Volgens Schaart wordt door het gebruik van allerlei verschillende kasten de consument onnodig met allerlei kosten opgezadeld. Volgens KPN en UPC wordt door het gebruik van hun eigen apparatuur de veiligheid tegen piraterij gewaarborgd maar volgens aanbieder Ziggo is dit onzin. Bij Ziggo volstaat namelijk een digitaal versleuteld kaartje.

Het VVD-Kamerlid wil nu dat Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen met een voorstel komt. Waarin een standaardisering wordt vastgelegd. De Partij Van De Arbeid staat positief tegenover het voorstel van Afke Schaart maar zijn op hun beurt wel weer huiverig wanneer standaardisering geen gratis levering meer betekend. Als dat zou gebeuren zou de consument alsnog onnodig met hoge kosten worden opgezadeld. Positief zijn de Kamer-leden over de regeling die UPC treft. UPC geeft hun klanten een media-box in bruikleen wat tot gevolg heeft dat de consument bespaart blijft van de aanschaf van een settopbox. De Tweede Kamer gaat vanmiddag nog vergaderen over de Telecomwet.