1 min

In de Verenigde Staten is wederom heibel ontstaan tussen Google en Microsoft. Ditmaal gaat het over het leveren van diensten aan de Amerikaanse overheid. Volgens Microsoft zou er van alles mis zijn met de veiligheid van Google Apps for Government. Google heeft daarentegen weer kritiek op de afspraken tussen Microsoft en de Amerikaanse regering.

Microsoft heeft in een blog laten weten dat Google Apps for Government onterecht het Federal Information Security Management Act-certificaat heeft gekregen (FISMA-certificaat). Dit certificaat is verplicht voor alle diensten die door de Amerikaanse overheid worden gebruikt en stelt bepaalde eisen aan onder meer de veiligheid van zo’n dienst.

Google heeft laten weten dat Google Apps Premium dit certificaat heeft ontvangen en dat Google Apps for Government daar een onderdeel van is en dus ook is gecertificeerd. Daarboven komt nog dat de government editie veel beter is beveiligd aldus Google.

De oorlog tussen de twee giganten gaat inmiddels onverminderd door. Afgelopen maand diende Microsoft ook al een aanklacht in tegen Google bij de Europese Commissie vanwege vermeend machtsmisbruik.