Eric Schmidt zit er lekker warmpjes bij deze winter. De oud-Google-topman ontvangt namelijk een kwart miljoen dollar bovenop zijn oude salaris voor zijn nieuwe functie binnen het bedrijf.

Als CEO van Google ontving Eric Schmidt een jaarsalaris van een miljoen dollar. Begin april werd Schmidt echter vervangen door mede-oprichter Larry Page. Google besloot hiertoe om op deze manier de besluitvorming en verantwoordelijkheid in de top van het bedrijf te vereenvoudigen. Larry Page leidde al eerder het bedrijf maar droeg in 2001 zijn functie over aan Eric Schmidt die vervolgens tien jaar leiding gaf aan Google, Page was destijds te jongen en te onervaren.

Eric Sschmidt mag zichzelf in zijn nieuwe functie bestuursvoorzitter noemen en zal een belangrijke rol spelen in het onderhouden van contacten met bedrijven en andere belangrijke partners van Google. Schmidt ontvangt dus een kwart miljoen dollar per jaar boven op zijn oude salaris. Daarnaast kan dit jaarsalaris oplopen tot een bedrag van zes miljoen dollar per jaar door middel van bonussen. Het lijkt dus duidelijk dat Schmidt het aankomend jaar niet op de kleintjes zal hoeven letten.