De voormalige CEO van Google, Eric Schmidt, heeft een deel van zijn aandelen in Google verzilverd. Schmidt zal hierdoor een bedrag van 1,45 miljard dollar op zijn rekening bij geschreven zien worden. Schmidt is overigens nog steeds actief bij Google.

Hiermee stijgt Schmidt ook meteen naar plekje 136 in de lijst van rijkste mensen ter wereld. Na verkoop van 0,7 procent van zijn aandelen bezit het voormalig bestuurslid van Google nog 2,1 procent van de totale aandelen van Google. De in totaal 2,4 miljoen door Schmidt verkochte aandelen zijn ieder 604,64 dollar waard ten tijde van de slotkoers van afgelopen vrijdag.

Afgelopen november diende Eric Schmidt een plan in bij de toezichthouder voor de verkoop van de Google aandelen. Hierin zou vastgelegd zijn dat Schmidt zijn verkopen mag spreiden over een jaar. Hierdoor zou de handel in Google-aandelen niet explosief toenemen. Door het gefaseerd beschikbaar stellen van aandelen in Google zou de handel in de aandelen nauwelijks worden beinvloed. Schmidt beschikt inmiddels over een geschat vermogen van 7 miljard dollar.