Apple heeft een enorm goed tweede kwartaal achter de rug, de winst is met maar liefst 95 procent gestegen tot 5,99 miljard dollar. De grote winst werd voornamelijk bepaald met de verkoop van iPhones en Mac computers.

Apple’s boekjaar is gebroken en loopt dus niet gelijk met de jaarkalender. Het 1e kwartaal van 2011 was voor Apple het tweede kwartaal in hun boekjaar. De omzet van het bedrijf ging met 83 procent omhoog en kwam uit op 24,67 miljard dollar.

Vooral de verkoop van iPhones zat enorm in de lift. Er werden maar liefst 113 procent meer iPhones verkocht dan een jaar eerder, in totaal zo’n 18,65 miljoen. De computerverkopen van Macbooks en iMacs nam ook toe met zo’n 28 procent tot 3,76 miljoen verkopen.

Minder succesvol was de iPad, in totaal gingeren er slechts 4,69 miljoen over de toonbank in vergelijking tot 7,33 miljoen het kwartaal ervoor. Dat was een stuk minder dan veel analisten hadden verwacht. Het probleem hierbij zit hem in de productiecapaciteit, Apple heeft aangegeven dat ze elke iPad 2 die ze konden produceren inmiddels hebben verkocht. Apple zal dus moeten proberen om de productiecapaciteit wat te verhogen om beter te kunnen voldoen aan de vraag naar het apparaat.