Het Canadese Research In Motion is de nieuwe eigenaar van Tungle. Dit bedrijf specialiseert zich in het synchroniseren van agenda’s met meerdere platformen, wat mogelijk kan duiden op het feit dat RIM weleens grotere plannen kan hebben.

Ondanks dat een agenda-applicatie ontbreekt op de PlayBook, ziet het er naar uit dat BlackBerry binnenkort een scala aan agenda-opties te bieden zal hebben. Research In Motion heeft namelijk een overname van het eveneens Canadese Tungle bekendgemaakt. Dit bedrijf biedt een agendasynchronisatiedienst aan voor meerdere platformen. Momenteel kan dit via een webpagina, iOS en BlackBerry. Een Android-app is eveneens in de maak.

Met de dienst kan je je agenda delen met je vrienden en bijvoorbeeld je collega’s. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je afspraken te delen op verschillende socialmediaplatformen. Jammer genoeg wil Research In Motion nog niets kwijt met de toekomstplannen van Tungle. Mogelijk heeft de overname te maken met de beloofde agenda-applicatie voor de PlayBook. Tungle zou mogelijk voor de synchronisatie tussen andere apparaten kunnen gaan zorgen.