Twee van de vijf grootste producenten van harde schijven hebben aangegeven dat zij leveringsproblemen ondervinden na de aardbeving en daarop volgende tsunami die plaats heeft gevonden in Japan.

Het zou hierbij gaan om de bedrijven Western Digital en Hitachi Global Storage Technologies. De bedrijven geven aan dat zij moeite hebben met vinden van onderdelen zodat zij hun productie voort kunnen zetten. Texas Instruments en Renesas Electronics maakten na de ramp slim gebruik van Chinese leveranciers, waardoor zij hun productie op volle gang door konden blijven zetten. Echter, deze buffer lijkt nu ook aardig uitgedund te zijn.

Hierdoor zal de hardeschijfmarkt moeite hebben om volledig te herstellen in het tweede kwartaal. De primaire chipleveranciers zagen hun productielijn volledig verwoest worden door de natuurramp. Secundaire leverancier kunnen op hun beurt niet voldoen aan de grote vraag die daardoor is ontstaan. Als gevolg van deze problemen, zijn de prijzen inmiddels iets gestegen met enkele centen. Texas Intruments heeft laten weten dat het alles op orde denkt te hebben voor september dit jaar.