1 min

De overstromingen in Thailand van vorig jaar zorgden voor grote schade bij een aantal fabrikanten, waarvan een groot deel verantwoordelijk was voor de assemblage van harde schijven. Uit nieuwe cijfers van IHS iSuppli blijkt dat de markt voor harde schijven eindelijk hersteld is van deze klap.

Volgens cijfers van IHS iSuppli wordt verwacht dat er dit jaar 524 miljoen producten verscheept worden voor intern gebruik in pc’s , dit is een nieuw record voor oplevering van producten, waarbij het vorige record met 4,3 procent wordt overtroffen. Hiermee lijken fabrikanten de klap van de overstroming in Thailand van vorig jaar te boven te zijn.

Volgens IHS iSuppli zijn Windows 8 en een groot aantal nieuwe Ultrabooks de reden voor het grote aantal producten wat verscheept gaat worden. Overigens vermeldde IHS iSupply eerder dit jaar ook al dat de prijzen van de HDD’s voorlopig nog niet zullen dalen tot wat ze ooit waren, pas in 2014 verwacht men dat de prijzen lager zullen liggen dan voor de overstroming.