1 min

Vodafone Nederland heeft vandaag de jaarresultaten van het afgelopen boekjaar bekend gemaakt. Het aantal klanten nam toe, het aantal smartphones verdubbelde, het mobiele dataverkeer verdrievoudigde en de omzet ging met 5,4 procent omhoog. Vodafone maakte het afgelopen jaar dus een flinke groei door.

De omzet van Vodafone over het gebroken boekjaar dat eindigde op 31 maart kwam uit op 1,87 miljard euro, dit is een stijging van 5,4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Door de grote groei in het dataverkeer op het Vodafone netwerk is de operator in de zomer van vorig jaar al begonnen met het uitbreiden van het netwerk zodat er hogere snelheden kunnen worden gehaald. Inmiddels is dat in vier steden in de randstad voltooid.

Op de zakelijke markt wist Vodafone een flinke groei te behalen, welke vooral te danken is aan de verkoop van smartphones. Dit in combinatie met de introductie van nieuwe abonnementen voor de zakelijke markt, zorgde in januari voor een smartphone penetratie van 50 procent in de zakelijke markt.

Vodafone heeft op dit moment ruim 5 miljoen klanten en is daarmee de tweede telecomoperator van Nederland. Ondanks al deze stijgingen wist Vodafone niet op een hoger bedrijfsresultaat uit te komen, deze daalde met 7,8 procent 7,96 miljard pond. Vodafone verwacht in het lopende jaar een bedrijfsresultaat te halen van 11 tot 11,8 miljard pond.