Vodafone Nederland heeft zijn jaarcijfers gepresenteerd van het gebroken boekjaar, dat liep van 1 april 2014 tot en met 31 maart 2015. Op basis van deze cijfers kunnen we stellen dat Vodafone een positief jaar achter de rug heeft, al heeft het bedrijf nog geen winstcijfers bekendgemaakt.

Uit de cijfers die Vodafone Nederland tot op heden heeft vrijgegeven blijkt dat het bedrijf de omzet zag toenemen met 0,2 procent naar 1,745 miljard euro. Het aantal klanten daalde met 2 procent tot 5,160 miljoen maar dat waren voornamelijk prepaid-klanten, in totaal verloor Vodafone 14 procent van zijn prepaid-klanten (ongeveer 204.000 klanten) maar in de plaats daarvan steeg het aantal klanten met een abonnement met 2,7 procent tot 3,879 miljoen (ongeveer 102.000 klanten).

Het totaal aantal klanten liep dus terug met ongeveer 100.000, maar aangezien een klant met een abonnement gemiddeld 33 euro per maand oplevert en een prepaid-klant slecht 4,10 euro per maand, is Vodafone er qua omzet goed op vooruitgegaan. Uiteraard zijn er nog veel meer factoren om rekening mee te houden, want Vodafone heeft ook flinke investeringen moeten doen in zijn 4G-netwerk en het dataverbruik is flink toegenomen, in totaal verbruikten Vodafone-klanten 77,8 procent meer data dan een jaar eerder.

Volgens Vodafone hebben 1,3 miljoen klanten ook een toestel dat ondersteuning biedt met 4G, zodra dat aantal omhoog gaat zal ook het dataverbruik van Vodafone verder gaan toenemen.

Het enige cijfer dat nog ontbreekt is of Vodafone Nederland het jaar ook winstgevend heeft afgesloten en hoe dat cijfer zich verhoudt tot een jaar eerder. Het volledige rapport is nog niet beschikbaar. De investeringen in het 4G-netwerk zullen ongetwijfeld hogere kosten met zich meebrengen dan het jaar ervoor.