1 min

Het PlayStation Network zal op 31 mei nogmaals in zijn volledigheid offline worden gehaald door Sony. Ditmaal wegens regulier onderhoud aan de dienst. Als alles volgens het plan van Sony verloopt zal hierna de PlayStation Store weer in gebruik kunnen worden genomen. Wel kunnen gamers die al zijn ingelogd op het Network waarschijnlijk gewoon doorgaan met gamen.

Het offline zijn van de dienst is volgens de planning maar voor enkele uren, in totaal heeft Sony een periode van 6 uur ingepland voor het onderhoud. Het PlayStation Network zal van 21:00 ’s avonds tot 03:00 ’s nachts (Nederlandse tijd) offline zijn. Het is dus onmogelijk om gedurende dit tijdstip in te loggen op het PlayStation Network. Spelers die echter al ingelogd zijn op het PlayStation Network als het onderhoud begint kunnen waarschijnlijk gewoon blijven gamen al lijkt

Tijdens het onderhoud zullen er verschillende diensten niet beschikbaar zijn. Zo zal je jezelf niet kunnen registreren en is ook het accountmanagement niet beschikbaar. Tot slot meldt Sony dat tijdens het onderhoud de PlayStation Store offline zal zijn, maar dit is echter een beetje een vreemde mededeling gezien die inmiddels al bijna 6 weken offline is. Na deze onderhoudsperiode van Sony zou het volledige PlayStation Network inclusief de PlayStation Store weer beschikbaar moeten zijn. Ook kunnen gamers dan eindelijk gebruik maken van het Welcome-Back pakket, welke Sony beschikbaar stelt om het PlayStation Network enkele weken offline was.