Zakelijke klanten van UPC kunnen vanaf vandaag gebruik maken van mobiele internetdiensten van het bedrijf. De mobiele internetdiensten voor laptops en tablets zijn te verkrijgen onder de naam UPC Zakelijk Mobiel Internet. UPC verwacht dit jaar ook nog een mobiel internetabonnement voor de consumentenmarkt te introduceren.

Naast televisie, telefonie en internet biedt UPC vanaf vandaag een vierde dienst aan: UPC Zakelijk Mobiel Internet. Deze dienst is momenteel alleen nog maar verkrijgbaar voor kleinzakelijke klanten. Het telecombedrijf hoopt later dit met een mobiel internetabonnement voor consumenten te komen.

Met de nieuwe dienst wil UPC haar concurrentiepositie verstevigen. Erik Wiechers, Directeur UPC Business zegt dat UPC Zakelijk Mobiel Internet de eerste, belangrijke stap is voor UPC in het aanbieden van mobiele communicatiediensten. "Ondernemers willen overal en op ieder moment van de dag toegang hebben tot essentiële gegevens. Lukt dat niet, dan verliezen zij uiteindelijk de slag om de klant. Met deze nieuwe dienst helpen we hen hun concurrentiepositie te verstevigen. We doen dat tegen scherpe tarieven, met veel service en op een transparante manier", aldus Wiechers.

Abonnees krijgen met UPC Zakelijk Mobiel Internet tot 14,4 MB internetsnelheid, actuele notificaties om het gebruik te managen en bijna real time gebruiksoverzichten. UPC biedt klanten verschillende abonnementen aan, uiteenlopend van 10 euro (200 MB) tot 35 euro (5 GB) per maand. De dienst is alleen beschikbaar in combinatie met het Alles-in-1 Zakelijk of Zakelijk Fiber Power Internet Abonnement. Om alles overzichtelijk en duidelijk te houden komen alle abonnementskosten op één factuur te staan.

UPC heeft een deal gesloten met Vodafone voor het aanbieden van UPC Zakelijk Mobiel Internet. UPC slaagde er eerder in om samen met Ziggo een licentie te bemachtigen voor het aanbieden van mobiele communicatiediensten. Of UPC op de lange termijn de klanten van het Vodafone netwerk wilt overhevelen op een eigen netwerk is nog onduidelijk.