2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bryan Jones, hoofd Public and Large Enterprise Business Unit bij Dell Europe, verwacht niet dat tablets de laptop zullen vervangen. Dergelijke uitingen zijn veel te optimistisch in zijn ogen. Wel gelooft hij dat de tablet bestaansrecht heeft opgebouwd.

Dat zegt Bryan Jones in een interview met NU.nl. Jones vindt dat sommige partijen te optimistisch zijn over de toekomst van de tablet. Dell ziet de tabletmarkt dan ook niet als een hoofdfocus, maar meer als een onderdeel van de algemene strategie. "Tablets zijn tot een bepaalde hoogte vergelijkbaar met netbooks. Er werd gezegd dat netbooks laptops zouden vervangen. Dat is niet gebeurd, maar ze hebben wel bestaansrecht. Zo zit het met tablets ook", zegt Jones.

Volgens Jones heeft Dell niet het doel om de grootste of één-na-grootste aanbieder van tablets te worden. In dat geval zou Dell de degens moeten kruisen met Apple, de grootste aanbieder van de tablet. Wel zullen de komende maanden zich vele veranderingen voordoen op de tabletmarkt: "We zullen naast consumentenapparaten ook een zakelijke focus zien, in ieder geval bij Dell. Tablets kunnen prima zakelijk gebruikt worden, maar moeten daar wel voor worden aangepast", aldus Jones.

Volgens Jones is de huidige generatie tablets gericht op consumeren, niet op creëren: "Laptops en desktops met bijvoorbeeld een groot vast toetsenbord zullen altijd superieur blijven voor het creëren van content, maar de tabletsoftware kan geoptimaliseerd worden."

Desondanks ziet hij goede kansen voor Dell op de zakelijke markt. Om tablets geschikt te maken voor de zakelijke markt zal Dell werken aan oplossingen en software speciaal voor zakelijk gebruik. Het succes van de cloud zal in grote mate van belang zijn voor de opkomst van zakelijke tablets. De producenten zullen zich dan richten op de wensen van de klant, die een werkbare tablet verlangt om content te creëren en delen. "Toekomstige tablets zullen worden gebouwd rondom de structuren van bedrijven met software die meer vergelijkbaar is met desktops en laptops zodat ze geschikter zijn om op te werken", aldus Jones.