1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft S3 Graphics overgenomen van Via Technologies. Met de overname zijn een aantal patenten op grafische elementen gemoeid, welke HTC mogelijk kunnen helpen in de rechtszaak tegen Apple. Daarnaast stelt de overname HTC in staat om eigen SoC’s (System on a Chip) voor mobiele apparatuur te ontwikkelen.

S3 Graphics werd in 2001 overgenomen door Via Technologies, 10 jaar later wordt het bedrijf dus weer verkocht. VIA wilde met behulp van S3 Graphics grafische mogelijkheden integreren in processoren en chipsets. S3 Graphics had echter vanaf 2005 problemen met de financiën.

HTC heeft zelf geen licentie voor het maken van ARM-chips en heeft daar overigens ook niet de ervaring voor, waardoor het logischer was geweest om VIA zelf over te nemen, in plaats van deze dochter, mocht het bedrijf SoC’s willen ontwikkelen. De mede-oprichtster van HTC, Cher Wang, is naast voorzitster bij HTC zelf ook voorzitter van VIA.

De overname heeft reeds goedkeuring gekregen vanuit VIA en HTC, waarschijnlijk wordt de overname voor het einde van 2011 afgerond.