De overname van S3 Graphics door HTC leek in kannen en kruiken, maar kennelijk is er een kink in de kabel gekomen. Het Taiwanese technologiebedrijf laat in een officiële verklaring weten om de overname van S3 Graphics opnieuw te zullen overwegen.

Dat schrijft internationaal persbureau Bloomberg. Deze mededeling volgt op de uitspraak van de International Trade Commission (ITC). Volgens deze organisatie maakt Apple zich niet schuldig aan het schenden van een of meerdere patenten uit het portfolio van S3 Graphics. HTC wilde zich met de overname van dit bedrijf wapenen tegen Apple, dat het bedrijf van patentinbreuk beschuldigt.

Nu de ITC oordeelt dat Apple geen patenten van S3 Graphics schendt, is het bedrijf ineens een stuk minder interessant voor de Taiwanese telecomproducent. Daarom heroverweegt HTC om de overname van het bedrijf te annuleren. S3 Graphics is een bedrijf dat software maakt om afbeeldingen te comprimeren.

De uitspraak van de ITC is niet definitief. HTC kan in hoger beroep gaan tegen de uitspraak van de commissie, maar of het bedrijf deze stap ook daadwerkelijk zal zetten is niet bekend.