HTC zet haar plannen om S3 Graphics over te nemen voort. Volgens het Taiwanese technologiebedrijf beschikt het bedrijf over een sterk patentportfolio en HTC kan de kennis die S3 in huis heeft gebruiken om de strijd met Apple aan te gaan.

Vorig jaar juli stapte Apple naar de International Trade Commission (ITC) om een import- en verkoopverbod te eisen op diverse smartphones van HTC. Volgens het Amerikaanse technologiebedrijf maakten deze toestellen inbreuk op diverse patenten die in handen zijn van Apple. HTC stapte op haar beurt naar de rechter om Apple aan te klagen wegens patentinbreuk.

Om zich te wapenen tegen Apple, maakte HTC kenbaar dat het S3 Graphics wilde overnemen. Het ITC oordeelde echter in het voordeel van Apple door te stellen dat het bedrijf uit Cupertino geen inbreuk maakt op patenten die in handen zijn van S3 Graphics. HTC liet daarop weten dat het de overname van S3 Graphics zou heroverwegen.

HTC laat weten dat het na veel wikken en wegen toch heeft besloten om de overname van S3 Graphics door te zetten. Het bedrijf beschikt volgens HTC over een sterk patentportfolio. Hiermee wil HTC de concurrentiestrijd met Apple opvoeren. De technologie die S3 Graphics maakt wordt voornamelijk gebruikt in pc’s, maar deskundigen denken dat het theoretisch gezien mogelijk is om deze technieken ook in mobiele apparaten te verwerken.

De overname gaat naar verluidt gepaard met een bedrag van 300 miljoen dollar. Een fors bedrag aangezien S3 Graphics slechts 270 patenten in haar portfolio heeft.