1 min

Tags in dit artikel

, ,

Afgelopen weekend veroorzaakte een bug in Google+ een spamgolf. Gebruikers ontvingen tientallen e-mails dat zij door bekenden waren toegevoegd aan een circle op de website.

Google heeft de bug gisteren erkend en daarna onmiddellijk zijn excuses aangeboden voor het ongemak. "Gedurende 80 minuten hadden we geen schijfruimte meer op de servers die de notificaties bijhouden. Hierdoor probeerde het systeem steeds weer nieuwe berichten te versturen", aldus vicepresident voor Google Social Vic Gundotra. Google had volgens Gundotra niet verwacht zo snel de maximale capaciteit te bereiken.

Ook bestuurslid Eric Schmidt erkent dit probleem. Volgens hem heeft Google+ enkele miljoenen gebruikers. Daarom was eind juni, net na de lancering, de mogelijkheid om uitnodigingen te verzenden uitgeschakeld.

Overigens lijkt Google zich drukker te maken over deze bug dan de gebruikers van Google+. In de reacties op het bericht van Gundotra is geen enkele kritiek te vinden. Gebruikers hebben begrip voor de situatie en zeggen dat dit soort dingen kan gebeuren in de testfase. Ze waarderen het dat Gundotra zijn excuses aanbiedt voor het ongemak.