De geruchten omtrent de iPhone 5 zijn inmiddels ongeveer dagelijkse kost geworden. Vandaag zijn er vacatures online verschenen van Apple waarin het bedrijf op zoek is naar iPhone-verkoopspecialisten. Het meest opmerkelijke is dat de vacatures slechts voor enkele maanden zijn. Om bijvoorbeeld voldoende mankracht te hebben ten tijde van een nieuwe productlancering.

Apple zoekt naar tijdelijke extra iPhone verkopers voor zijn Apple Stores in het Verenigd Koninkrijk. In de vacatures wordt gevraagd naar mensen die 5 dagen per week willen werken en beschikbaar zijn in de periode van 16 augustus tot en met 29 oktober. Daarnaast zullen de medewerkers in de tweede week van augustus een training krijgen.

Hiermee lijkt de komst van de iPhone 5 aan het einde van de zomer zo goed als zeker te zijn. Apple heeft in het verleden vaker extra personeel aangenomen als er een grote productlancering op komst was of tijdens speciale dagen zoals Black Friday en de feestdagen. Een lancering half augustus zou strategisch ook erg goed zijn, omdat Apple dan precies op tijd is voor de ‘back to school’ periode.

De verwachting is dat de iPhone 5 over een 8 megapixelcamera zal beschikken en zal worden aangedreven door de A5-processor die momenteel ook in de iPad 2 wordt gebruikt. Of het toestel ook meteen wordt voorzien van iOS 5, is de grote vraag, Apple heeft steeds aangegeven dat iOS 5 pas in de herfst komt.