2min

HTC lijkt haar strategie te hebben aangepast en het voorbeeld van Google en Samsung te gaan volgen. In plaats van zich alleen te verdedigen tegen de aanklachten wegens patentschending van Apple gaat het bedrijf nu ook in de aanval. CEO van HTC, Peter Chou, heeft aan de BBC verklaard bereidt te zijn een patentoorlog te voeren met Apple.

Hoewel Chou van mening is dat de oorlog om de smartphone klant in de winkels en in de app stores zou moeten plaatsvinden laat hij duidelijk weten dat HTC zelf ook een patentportfolio heeft. Daarnaast staat HTC op het punt om het bedrijf S3 Graphics over te nemen, met deze overname krijgt HTC er nog eens 235 patenten bij. De ITC heeft in een eerdere uitspraak al laten weten dat Apple twee van deze 235 patenten overtreedt. Hiermee lijkt HTC middels een overname dus ammunitie te kopen tegen Apple.

Apple’s plaatsvervangende CEO, Tim Cook, liet in een reactie aan de BBC weten: "We houden van concurrentie, maar we willen dat men hun eigen innovatie maakt en we doen er alles aan om ons portfolio te beschermen."

Google liet eerder deze week bij monde van Eric Schmidt al weten dat Google er alles aan zal doen om HTC te ondersteunen in hun rechtszaak tegen Apple. De grote vraag is nu of Peter Chou een goede pokerspeler is en goed kan bluffen of dat Apple’s patentrechtszaken ervoor zorgen dat Apple uiteindelijk zelf door het stof moet door alle aanklachten die het bedrijf ervoor terug krijgt. Zowel HTC als Samsung kiezen nu voor de aanval.