1 min

Tags in dit artikel

,

Intel gaat 300 miljoen dollar investeren in een speciaal opgericht fonds voor de Ultrabook. De slanke laptop serie moet op die manier sneller ontwikkeld kunnen worden.

Behalve het eigen kapitaal dat Intel in het fond stopt zal het ook andere bedrijven en instellingen aansporen om te investeren. Bedrijven die hardware of software maken kunnen hieraan bijdragen. Gespreid over drie tot vier jaar komt het geld vrij en kunnen nieuwe innovaties en mogelijkheden worden ontwikkeld ten behoeve van de Ultrabook.

De nadruk voor de investeringen zal liggen op accuduur, design en een verbeterde opslagcapaciteit. Het Ultrabook-concept is overigens niet nieuw. Het werd eerder dit jaar op de Computex-beurs in Taipei geïntroduceerd. De laptops laten zich kenmerken door een slanke behuizing een (tweede generatie) Intel Core I-processor, lange accuduur en snelle opstarttijden.

Het fonds is al eerder gebruikt (in een andere benaming) voor de ontwikkeling het Centrino platform. Intel wil met dit nieuwe fonds eenzelfde standaard ontwikkelen.