2min

Tags in dit artikel

, , ,

Het gaat eindelijk weer wat beter met Nintendo. Het aandeel van ’s werelds grootste gamedeveloper steeg met maar liefst acht procent bij opening van de Aziatische beurs Osaka Securities Exchange.

Deze stijging is de grootste stijging sinds 16 maart jongstleden. Het aandeel Nintendo heeft momenteel een waarde van 11.700 yen, omgerekend ongeveer 106,40 euro per aandeel.

De introductie van de Wii U op de E3-beurs in Los Angeles ging gepaard met weinig vertrouwen van de aandeelhouders in de nieuwe console. Normaal gesproken zou je verwachten dat de waarde van aandelen omhoog schiet als er een nieuw en (in de ogen van Nintendo) revolutionaire gamingconsole wordt gepresenteerd, maar de ontvangst viel, zoals gezegd, enorm tegen, zowel bij het publiek als de aandeelhouders.

Het gevolg van de slechte ontvangst was dat het aandeel op de dag van de aankondiging met 5,7 procent daalde. De volgende dag daalde de waarde van het aandeel opnieuw met 4,6 procent. Hierdoor kwam het aandeel op het laagste niveau in vijf jaar.

Waarom de aandeelhouders zo weinig vertrouwen hadden in de nieuwe console is niet duidelijk, maar mogelijk dat het met de presentatie op de E3 beurs te maken had. De presentatie oogde volgens aanwezigen wat rommelig. Zo was het lange tijd onduidelijk of het nu alleen ging om een nieuwe controller of een geheel nieuwe gamingconsole. Ook het feit dat de getoonde gamebeelden niet afkomstig zijn van de Wii U, maar van de PS3 en Xbox 360 kan een reden zijn voor aandeelhouders om te twijfelen aan de Wii U.

Maar het vertrouwen in Nintendo lijkt helemaal hersteld nu het aandeel de laatste tijd weer flink aan het stijgen is.