Waarde van Nintendo aandelen blijft dalen

Nintendo kondigde begin deze week de opvolger van de Wii aan, de Wii U. Nintendo gaat wederom proberen om de manier waarop wij gamen te veranderen, ditmaal door een soort van tablet te gebruiken als controller. Aandeelhouders lijken weinig vertrouwen te hebben in de plannen van Nintendo, het aandeel blijft dalen.

Waarde van Nintendo aandelen blijft dalenNormaal gesproken verwacht je dan dat de aandelen van een bedrijf als Nintendo omhoog zouden gaan in waarde, de toekomst van het bedrijf is duidelijk en Nintendo gaat proberen hetzelfde kunstje als met de Wii te herhalen. Niets is echter minder in dit geval, op de dag van de aankondiging ging het aandeel 5,7 procent onderuit en inmiddels kan daar nogmaals 4,6 procent worden afgetrokken. De aandeelhouders lijken totaal geen vertrouwen te hebben in de Wii U. Het aandeel staat met een waarde van ongeveer 130 dollar op het laagste punt in 5 jaar tijd.

Waarom de aandeelhouders weinig vertrouwen hebben in de nieuwe Wii U is onduidelijk, wellicht ligt het aan de presentatie en introductie van de Wii U. De presentatie was wat rommelig en veel feiten werden pas duidelijk toen de perskitjes gedownload konden worden. Tijdens de presentatie was het bijvoorbeeld lange tijd onduidelijk of het alleen ging om een nieuwe controller of ook om een nieuwe console. Het bleek uiteindelijk te gaan om een nieuwe console, maar een foto van de console tijdens de presentatie was geen overbodige luxe geweest.

Ook het feit dat de getoonde gamebeelden niet afkomstig zijn van de Wii U maar van de PS3 en Xbox 360 kan een reden zijn voor aandeelhouders om te twijfelen aan de Wii U. Nintendo had er goed aan gedaan om iets van specificaties, benchmark, ingame beelden van de Wii U te tonen, zodat iedereen weet waar de Wii U staat ten opzichte van de concurrentie. Mogelijk gaat Nintendo dat alsnog doen als de koers nog verder blijft dalen.

Er is echter ook veel goed nieuws te melden waardoor de aandeelhouders juist meer vertrouwen moeten krijgen. Zo heeft Nintendo wederom een manier van gamen bedacht die nog uniek is en zeker weer innovatief is en mogelijk kan zorgen voor hoge verkoopcijfers. Daarnaast gaat de Wii U ook mee doen in de strijd om de fanatieke gamer door met een console te komen die ook Full HD ondersteuning biedt.

Daarnaast hebben de afgelopen dagen diverse ontwikkelaars, uitgevers en gamestudio’s te kennen gegeven om games te gaan ontwikkelen voor de nieuwe console. Zo heeft Ubisoft al 5 titels aangekondigd en hebben Activistion, Electronic Arts, Tecmo Koei. Namco Bandai, THQ en Warner Bros laten weten ook allemaal met games voor de nieuwe console te komen. Ook grote titels als Battlefield, Tekken, Darksiders 2 en Batman: Arkham City zullen hun debuut maken op de Wii U.