Het vervolg in de rechtszaak tussen Apple en Samsung in Duitsland vond vandaag plaats in Düsseldorf, de partijen zijn de hele dag druk bezig geweest om de rechter te overtuigen van hun gelijk. De rechter heeft nu besloten het import- en verkoopverbod op de Samsung Galaxy Tab 10.1 te handhaven in Duitsland en zal op 9 september uitspraak doen.

De advocaten van Samsung en Apple hebben voornamelijk veel gediscussieerd over de foto’s van de Galaxy Tab 10.1. Samsung betichtte Apple ervan meerdere foto’s te hebben aangepast van de Galaxy Tab 10.1 om deze meer op de iPad te laten lijken. Ook zou Samsung de uitspraak van de Nederlandse rechter hebben ingebracht als bewijs bij de Duitse rechter.

De Nederlandse rechter deed gisteren uitspraak in de zaak tussen Apple en Samsung. Samsung heeft in Nederland weliswaar in een import- en verkoopverbod opgelegd gekregen voor de Samsung Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Ace, welke op 13 oktober in gaat. Toch heeft Samsung de zaak in Nederland meer gewonnen dan verloren. Het verbod is namelijk maar gebaseerd op één patent, waarin de manier van bladeren door een fotogalerij is beschreven. Samsung kan door de software van de smartphones aan te passen met een nieuwe versie van de fotogalerij het verbod omzeilen.

De Nederlandse rechter is van mening dat Samsung zich niet schuldig maakt aan alle andere aantijgingen van Apple, waaronder het ‘slaafs’ kopiëren van de producten van Apple. De Galaxy Tab 10.1 maakt volgens de Nederlandse rechter helemaal nergens inbreuk op en mag dan ook gewoon in Nederland verkocht blijven worden.

Hoeveel invloed de uitspraak van de Nederlandse rechter heeft op de Duitse rechter is moeilijk in te schatten maar het helpt Samsung natuurlijk wel.